Champagnelagkage

Champagnelagkage – 8 til 10 portioner

Opskrift på : Champagnelagkage

Ingredienser:Champagnelagkage

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 1/4 dl vand
  • 150 g hvedemel
  • 1/2 tsk Hjortetaksalt eller bagepulver

Til Fyld: 

  • 3 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 250 g friske jordbær
  • 14 makroner
  • ½ dl sød champagne, spumante eller Cava

Til Pynt

  • 2 dl flormelis
  • Ca. 2 spsk. kogende vand
  • Krymmel
  • 1/4 liter piskefløde
  • Friske jordbær
  • 200 g marcipan
  • Grøn konditorfarve


Tilberedning:

  1. Pisk æg og sukker skummende og luftig. Pisk vandet i. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform og bag lagkagebunden ved 200°C i ca. 25 min.
  2. Mærk efter med et træspyd om den er bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
  3. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3. Lav 2 riller i bunden med en kniv hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertrå og læg det rund om bunden i rillen. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden i gennem.
  4. Pisk æg, sukker, vanillesukker og hvedemel sammen. Varm mælken op til kogepunktet og pisk den i æggemassen lidt af gangen. Hæld det hele tilbage i gryden og varm cremen op under omrøring til den er tyk og cremet.
  5. Dryp lagkagebundene med champagne og læg dem samme med vanillecreme, jordbær i skiver og makroner.
  6. Lad lagkagen trække til næste dag, så bliver den bedst.
  7. Rør flormelis og kogende vand sammen til en glasur og overtræk det øverste lag. Pynt straks med Princess Lillifee Glimmer gelé. Rund om kanten pyntes med marcipan indfarvet med grøn konditorfarve, effekten med striber laves med en strikkepind eller gaffel.
  8. Marcipanroser laves af marcipan indfarvet med rød konditorfarve.

vurder denne opskrift:

Print Friendly