Brunsviger

Brunsviger

Opskrift på : Brunsviger

Ingredienser:

  • 350 g hvedemel
  • 30 g smør eller margarine
  • 30 g sukker
  • 2½ g salt
  • 2 dl sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 brev kardemomme

Remonce:

  • 100 g blød margarine
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk. sirup

Til pynt:

  • 100 g brun farin
  • 50 g korender


Tilberedning:

  1. Lun mælken til den er håndvarm, og opløs gæren i mælken.
  2. Ælt alle ingredienserne godt sammen til en ensartet dej.
  3. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i 20 min.
  4. Form derefter dejen til en kugle, som ”hviler” et par min.
  5. Strø lidt hvedemel på bordet før dejen skal formes og rulles.
  6. Rul dejen ud til en størrelse lidt mindre end den bradepande, der skal bages i. Tril dejen omkring kagerullen, så den er let at afsætte i bradepanden. Bradepanden (ca. 30×40 cm) skal være smurt, og dejen trækkes nu så meget, at den når et par cm op ad siderne.
  7. Rør ingredienserne til remonce sammen, og smør den på med en paletkniv, så den bliver ligeligt fordelt. Brun farin og korender drysses på.
  8. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i 20 min.

Bagetid:

Ca. 12 min. i en forvarmet ovn ved 250 C (varmluft 230 C) på midterste rille.
Print Friendly