Brød med sprød skorpe – poolish

Brød med sprød skorpe – Poolish

Opskrift på: Brød med sprød skorpe – Poolish

Ingredienser:

Poolish fordej:

  • 3 dl lunken vand
  • 5 g gær
  • 300 g Hvedemel

Slutdej:

  • 2 dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 15 g smør eller margarine
  • 500 g Amo Vinjett Hvedemel
  • 2 1/2 tsk. salt


Tilberedning:

Poolish fordej: 

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt mel og rør rundt til en homogen masse. Lad massen hvile, lunt og tildækket, i 3 timer.

Slutdej:

  1. Opløs gæren i vandet sammen med poolish fordejen. Tilsæt derefter fedtstof, mel og salt.
  2. Ælt dejen ved lav hastighed i 10 min. Ælt derefter dejen kraftigt i 5 min. til den er elastisk, smidig og let skinnende. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i ca. 30 min.
  3. Slå dejen ned og del den i to. Form dem til to runde brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad hæve, lunt og tildækket (med et viskestykke) i 1 – 1 1/2 time. Det er en god idé at lægge en plasticpose eller lign. ovenpå viskestykket.
  4. Når brødet har hævet, sprayes der lidt vand på (med en vandforstøver). Giv dem 2-3 snit med en skarp kniv.

Bagetid:

Ca. 30 min i en 250 grader forvarmet ovn (varmluft 230 grader) med en bradepande i bunden af ovnen.

Sæt brødene ind nederst i ovnen og skru straks ned på 200-225 grader (varmluft 180-200 grader).

Hæld samtidig 1/2 dl varmt vand på bradepanden i bunden af ovnen. Luk ovnen straks. Efter 10 min bagning åbner du ovndøren i 5 sek. Dette gentages efter 20 minutter.

Print Friendly