Bondebrød

Bondebrød – 2 stk.

Bondebrød Opskrift:

Ingredienser:Bondebrød - opskrifterpåkager.dk

  • 600 gram hvedemel
  • 200 gram groft rugmel
  • 100 gram havregryn
  • 4 dl ymer
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl varmt vand, ca 40 grader
  • 50 gram gær
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 æg


Tilberedning:

  1. Bland ymer og varmt vand, ca 40 grader, og opløs gæret heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er ensartet.
  3. Lad dejen hæve , lunt og tildækket, i ca. 30 min.
  4. Slå dejen ned og del den i 2 lige store stykker. Form dem til kugler og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.
  5. Form kuglerne til 2 runde brød. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, til dobbelt størrelse, ca. 25 min.
  6. Sammenpisk ægget til pensling. Drys med rugmel og snit 8 steder på brødet, som du vil dele en lagkage.

Bagetid:

30-35 minutter. 200 grader i en forvarmet ovn eller 180 grader varmluft.

Print Friendly