Blåbærstærte med marcipan og chokolade

Blåbærstærte med marcipan og chokolade

Opskrift: Blåbærstærte Med Marcipan Og Chokolade

Ingredienser:

  • 150 gram hvedemel
  • 100 gram koldt smør
  • 75 gram flormelis
  • 1 æg


Tilberedning:

  1. Smørret smuldres ud i melet og æltes hurtigt sammen med flormelis og ægget. Kitchenaiden, eller en foodprocesser kan bruges så det pænt bliver samlet som en kugle.
  2. Når dejen er samlet, lægges den i en plasticpose, trykkes flad og ligges på køl i min. ½ time.

Bagetid: 

Forbages i ca. 20 minutter. ved 180 grader (varmluft). Vær opmærksom på den ikke får for meget.

Til fyld:

  • 250 gram marcipan
  • 50 gram sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 75 gram hakket hvid chokolade
  • 250 gram (frosne) blåbær

Tilberedning:

  1. Marcipan og sukker smuldres sammen, jeg brugte igen Kitchenaiden med den flade pisker. Ellers kan foodprocessor eller et rivejern bruges.
  2. Fløden piskes i, til masssen er jævn.
  3. Tilsæt æggene, 1 af gangen.
  4. Chokoladen og blåbærene vendes forsigtigt i marcipanmassen.
  5. Det hele hældes på den forbagte tærtebund.
Bagetid: 

Ca. 20-25 min. 170 grader (varmluft) Når massen har sat sig og tærten er blevet gylden tages den ud.

Print Friendly