Banankage

Banankage

Opskrift på : Banankage

Ingredienser:

  • 375 g hvedemel
  • 225 g smør eller margarine
  • 460 g sukker
  • 4 æg
  • 5 stk. bananer
  • 50 g knuste nøddekerner
  • 50 g havregryn
  • 1¼ dl kærnemælk
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vanillesukker

Til pynt

  • Smeltet chokolade
  • Evt. glasur af
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk. kakao
  • 2 spsk. kogende vand


Tilberedning:

  1. Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Bananerne moses og kommes i.
  4. De knuste nøddekerner og havregryn kommes i.
  5. Kærnemælken hældes i.
  6. Hvedemel, natron, vanillesukker og salt sigtes sammen og tilsættes.
  7. Det hele røres sammen til en ensartet dej.
  8. Dejen kommes i en smurt og melet bradepande (ca. 42×30 cm) eller i 2 smurte og melede springforme (ca. 24 cm i diameter).

Bagetid:

Ca. 35 min. i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft 180 grader på ovnens midterste rille.

Print Friendly