Baklava

Baklava – 18 stk.

Opskrift på : Baklava

Ingredienser:Bakhlava

  • 560 g sukker
  • 1½ tsk. revet skal af en citron
  • 90 g honning
  • ½ dl citronsaft
  • 200 g finthakkede valnødder
  • 200 g pistacienødder
  • 200 g finthakkede mandler
  • 2 spsk. ekstra sukker.
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 375 g færdiglavet filodej
  • 200 g smeltet smør
  • 2 spsk orangeblomstvand (kan købes hos grønthandler el. Bazaren)


Tilberedning:

  1. Kom sukker, citronskal og 3 3/4 dl vand i en gryde og rør det sammen ved høj varme, til sukkeret er opløst.
  2. Kog i 5 minutter, skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter.
  3. Tilsæt honning, citronsaft og orangeblomstvand og kog i 2 minutter.
  4. Tag gryden af varmen og stil indholdet i køleskabet.
  5. Varm ovnen op til 170 grader ( varmluft 150 grader ).
  6. Rør nødder, mandler ekstra sukker og kanel sammen. Smør en bageform på 30 x 27 cm, dæk bunden med et ekstra lag filodej og pensl det let med smeltet smør – fold overhængende dej ved kanterne ind.
  7. Gentag processen med yderligere 10 plader filodej. Gem resten af filodejen under et fugtigt viskestykke.
  8. Drys halvdelen af nøddeblandingen over dejen og tryk dem let ned. Gentag processen med plader og smør i 5 lag, drys med resten af nødderne og læg resten af filodejen i lag med smør ovenpå.
  9. Tryk dem lidt ned, rids et rudemønster i overfladen.
  10. Hæld evt. overskydende smør over kagen.
  11. Bag den i 30 minutter, skru ned for varmen til 150 grader, varmluft 130 grader, og bag i yderligere 30 minutter.
  12. Skær straks baklavaen ud efter rudemønsteret og hæld sirup over.
  13. Stilles herefter i køleskabet, til den skal serveres.

Note

Arabisk, Tyrkisk kage.

Print Friendly