Bagt ostekage

Bagt ostekage – 10 pers.

Opskrift på : Bagt Ostekage

Ingredienser:bagt ostekage - opskrifterpåkager.dk

  • 375 g digestive kiks
  • 175 g smeltet smør

Til Fyld:

  • 500 g flødeost
  • 200 g fint sukker
  • 4 æg
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/4 tsk. muskatnød, fintrevet
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljeessens

Til Servering:

  • Ekstra muskatnød, friskrevet
  • Ekstra stødt kanel
  • Evt. letpisket flødeskum og jordbær


Tilberedning:

  1. Kom kiksene i foodprocessoren og mal dem til fine krummer.
  2. Hæld det smeltede smør i og lad maskinen køre i yderligere 10 sekunder.
  3. Pres blandingen godt ned i bunden og ud i siderne på en letsmurt lav springform på 23 cm i diameter, og sæt den i køleskabet i 1 time.
  4. Pisk flødeost og sukker sammen. Tilsæt æg og fløde og pisk i ca 4 min.
  5. Hæld mel, kanel, muskatnød, citronsaft og vanilje i.
  6. Hæld blandingen ud over den afkølede kagebund.
  7. Bag ostekagen i en 180 grader varm ovn eller varmluft 160 grader, i 1 time uden at åbne ovnlågen, indtil ostekagen er gyldenbrun ovenpå.
  8. Sluk og lad ostekagen stå i ovnen i 2 timer.
  9. Åbn så ovnlågen og lad den stå i yderligere 1 time.
  10. Tag den ud og sæt den i køleskabet natten over.

Til slut:

Ostekagen er ekstra lækker med letpisket flødeskum og evt. jordbær, et drys muskatnød og kanel inden servering.

 

Vurder denne opskrift:

Print Friendly