Ananaslagkage

Ananaslagkage

Opskrift: Ananaslagkage

Ingredienser Bund:

  • 150 gram hvedemel
  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • 1 dl lunkent vand
  • 1 tsk. bagepulver

Ingredienser Ananascreme:

  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 2½ dl ananassaft
  • 20 gram smør

Ingredienser Chokoladeglasur:

  • 150 gram florsukker
  • 4 spsk. kakao
  • 4 spsk. kogende vand

*Halve eller hele ananasringe kan bruges, evt pyntes med cocktailkirsebær. og flødeskumsklatter.

 Tilberedning:

  1. Til bundene piskes hele æg og sukker til en tyk æggesnaps.
  2. Det varme, dog ikke helt kogende vand tilsættes, og til sidst røres hvedemel og bagepulver i. Dejen kommes i en velsmurt raspstrøet springform.
  3. Når kagen er næsten kold skæres den en gang igennem til to bunde.
  4. Ananascremen koges således: Hele æg, hvedemel, sukker og ananassaft piskes sammen. Koges igennem, under stadig piskning.
  5. Tilsæt smørret og pisk cremen kold. Cremen lægges på den ene bund. Anansastykker, skåret ud til små trekanter, lægges på.
  6. Den anden bund lægges over. Hele kagen oversmøres med chokoladeglasuren. I kanten af kagen anbringes halve ananasringe, eller hele kagen kan skjules med hele ananasskiver.
  7. I midten af hver ring kan der sprøjtes en lille klat flødeskum eller anbringes et cocktailkirsebær.

Bagetid:

Ca. 40-45 minutter 175 grader forvarmet ocn eller 155 varmluftet.

Print Friendly