Ananaskage

Ananaskage

Opskrift på : Ananaskage

Ingredienser:

  • 150 g hvedemel
  • 75 g smør eller margarine
  • 100 sukker
  • 1 æg
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. vanillesukker
  • 1½ dl ananassaft

Fyldet:

  • 50 g smør eller margarine
  • 75 g sukker
  • 25 g brun farin
  • 7 skiver ananas

Til pynt

  • Evt. flødeskum


Tilberedning:

  1. Rør blødgjort fedtstof og sukker sammen, og tilsæt æggene et ad gangen.
  2. Sigt bagepulver i hvedemelet og bland det i sammen med de øvrige ingredienser. Det hele røres i til en ensartet dej.
  3. Smelt fedtstoffet til fyldet og hæld det i en springform med flad bund (ca. 24 cm i diameter). Drys sukker og brun farin på, og læg ananasskiverne ovenpå.
  4. Hæld dejen over ananasskiverne.

Bagetid:

Ca. 45 min. i en forvarmet ovn ved 175 C varmluft 165 C på ovnens nederste rille.

  • Når kagen er bagt, vendes den ud på et fad og kan evt. pyntes med flødeskum.
Print Friendly