Æbletærte med karamel

Æbletærte med karamel

Opskrift på : Æbletærte Med Karamel

Ingredienser:Æbletærte med karamel - opskrifterpåkager.dk

  • 225 gram hvedemel
  • 150 gram margarine
  • 125 gram sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 kg æbler
  • 4 spsk. koldt vand


Tilberedning:

  1. Rør mel, 120 gram margarine, 3 spsk. sukker med top og salt grundigt sammen med 4 spsk. koldt vand. Pak dejen ind og stil den i koldt i mindst 1 times tid.
  2. Smelt resten af sukkeret på en pande. Tilsæt resten af margarinen, så det bliver som karamel og rør grundigt rundt.
  3. Smør en tærteform godt med fedtstof og kom karamelmassen i bunden.
  4. Skræl æblerne, skær dem i skiver og læg dem ovenpå karamelmassen i et mønster.
  5. Rul dejen ud, så den har samme diameter som tærteform og læg dejen ovenpå æblerne.

Bagetid:

Ca. 35 minutter. 225 grader i en forvarmet ovn eller 200 grader varmluft. Husk at vende tærten ud på et fad med det samme. Æbletærten med karamel serveret lun eller kold smagt med flødeskum eller evt. creme fraiche.

Print Friendly