Æblemuffins

Æblemuffins – 12 stk.

Opskrift På: Æblemuffins

Ingredienser:

  • 1 æble
  • 175 gram smør
  • 1 knsp. salt
  • 10 gram vaniljesukker
  • 175 gram brun farin
  • 4 æg
  • 350 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 5 spsk. mælk
  • 25 gram hakkede mandler
  • 15 gram kakao
  • 25 gram revet chokolade


Tilberedning:

  1. Skyl og skræl æblet.
  2. Del det i kvarte, skær kernehuset ud og skær det herefter i fine tern.
  3. Kom smør, salt, vaniljesukker og 150 gram farin i en rørskål og pisk det sammen med et piskeris.
  4. Rør æggene i et ad gangen.
  5. Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med 3 spsk. mælk.
  6. Tag halvdelen ad dejen fra og rør æbletern og mandler i.
  7. Rør 25 gram farin, kakao, 2 spsk. mælk og revet chokolade i resten af dejen.
  8. Sæt papirforme i en muffinsbageform til 12 stk. og fyld dem halvt op med den lyse dej.
  9. Kom den mørke dej ovenpå og bland de 2 dejlag let med en gaffel.

Bagetid:

Ca. 30 minutter i en forvarmet ovn 175 grader eller varmluft 150 grader.

Når de færdige taget dine æblemuffins ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Kan evt. serveres med noget syltetøj efter eget smag. Husk de kan også fryses ned.

Print Friendly