Æblekage med mandler og nødder

Æblekage med mandler og nødder

Opskrift på : Æblekage Med Mandler Og Nødder

Ingredienser:

  • 750 g hvedemel
  • 750 g smør eller margarine
  • 750 g sukker
  • 6 hele æg
  • 1½ dl mælk
  • 250 g skrællede æbler, skåret i små stykker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanilleessens
  • 2 tsk. mandelessens

Til pynt:

  • En lille håndfuld mandel- eller nøddeflager
  • Ca. 50 g perlesukker


Tilberedning:

  1. Rør blødgjort fedtstof, sukker, vanille- og mandelessens godt sammen.

  2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert æg.

  3. Sigt mel og bagepulver sammen ned i skålen.

  4. Kom også æblestykkerne og mælk i. Nu skal dejen kun røres til den er akkurat ensartet.

  5. Smør en stor bradepande, ca. 40×40 cm, og drys den med mel.

  6. Fyld dejen i formen og bred den ud.

  7. Drys mandel- eller nøddeflager på først og derefter perlesukker.

Bagetid:

Ca. 50 minutter, ved 175 C, varmluft 165 C, på ovnens nederste rille.

Print Friendly