Abrikosmuffins med birkes

Abrikosmuffins med birkes – 12 stk.

Opskrift: Abrikosmuffins med birkes

Ingredienser:

  • ½ dåse halve abrikoser
  • 3 æg
  • 0,75 dl olie
  • 150 gram flormelis
  • 10 gram vaniljesukker
  • Revet skal af en citron
  • Lidt salt
  • 2 dl piskefløde
  • 250 gram mel
  • 50 gram maizena
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 gram + 1 tsk. birkes


Tilberedning:

  1. Hæld abrikoserne ud i et dørslag, lad dem dryppe af og skær dem herefter i både.
  2. Del æggene op i æggehvider og æggeblommer.
  3. Pisk æggeblommer og olie sammen.
  4. Rør 100 gram flormelis, vaniljesukker, citronskal, salt og fløde i.
  5. Pisk æggehviderne stive og drys samtidig 50 gram flormelisi.
  6. Bland mel, maizena, bagepulver og 50 gram birkes.
  7. Vend skiftevis æggehvider og melblanding i ægge-olieblandingen.
  8. Tag nogle abrikosbåde fra og vend resten i dejen.
  9. Læg papirforme i en muffinbageform til 12 stk. og fordel dejen jævnt heri.

Bagetid:

Ca. 20 minutter. 175 grader forvarmet ovn eller varmluft 150 grader.

Sidst men ikke mindst:

  1. Efter ca. små 10 minutters bagetid, fordeles resten af abrikosbådene og 1 tsk. birkes på alle muffins. Tag de færdige muffins ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Du kan evt. servere dine Abrikosmuffins Med Birkes smagt med flødeskum eller creme fraiche, helt op til dig :-) velbekomme.

Print Friendly