Abrikoslagkage med mandler

Abrikoslagkage med mandler

Opskrift På: Abrikoslagkage Med Mandler

Ingredienser:

  • 150 g hvedemel
  • 150 g smør eller margarine
  • 150 g sukker
  • 2 æg

Fyld

  • Abrikosmarmelade

Til pynt

  • 10 g smuttede mandler
  • Chokoladeglasur af
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk. kogende vand
  • 2 tsk. kakao


Tilberedning:

  1. Rør blødgjort fedtstof og sukker godt sammen til en ensartet konsistens.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen under stadig omrøring, hvorefter hvedemel tilsættes.
  3. Smør den færdige masse ud i 2 smurte lagkageforme (ca. 20 cm i diameter).

Bagetid:

Ca. 12 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader,eller varmluft 200 grader på ovnens midterste rille.

Sidst men ikke mindst:

  1. Kagen tages ud af formen straks efter bagningen og vendes på et stykke papir, hvorpå der er drysset sukker.
  2. Smut mandlerne. Lad dem blive så længe i vandet, at de bliver så bløde, at de kan snittes i smukke flager.
  3. Når bundene er kolde, lægges abrikosmarmelade i mellem. Kagen dekoreres med chokoladeglasur og mandler.
Print Friendly